GMV AS installerer avansert automatisering for maskinering av store komponenter med en kraftig Fanuc robot og det avanserte dreiesenteret SMX 3100 fra DN SOLUTIONS.

GMV AS i Stavanger har spesialisert seg på produksjon av komplekse komponenter til olje og gass industrien, og har i tillegg en betydelig produksjon av egen-utviklede produkter (se Snapdrill)

GMV AS har mange maskiner fra DN SOLUTIONS, og fikk i 2022 levert det avanserte dreiesentret SMX 3100 (mer produkt informasjon, klikk her). Dette er en forholdsvis stor maskin, velegnet for produksjon av komplekse deler opp til 700 mm diameter og lengde opp til 1560 mm.

Selv om seriene av slike deler sjeldent er store, så GMV potensialet i å automatisere produksjonen og øke antall driftstimer i maskinen.

I år bestilte GMV en Fanuc robot type R-2000iC med løftekapasitet 270 kg og rekkevidde 2655 for å kople denne sammen med SMX 3100 og derved skape en helautomatisk produksjonscelle.

I høst var installasjonen ferdig og anlegget er nå i produksjon.

Å automatisere en dreiebenk med en robot er ikke noe nytt, det som er spesielt ved denne installasjonen er dimensjoner og vekt som håndteres.

Den store rekkevidden på roboten er nødvendig for å nå over et stort nok lager av råemner og tilsvarende for ferdige produkter, og for at roboten kan plasseres slik at den ikke står i veien for manuell betjening av maskinen når dette er nødvendig. 

For mer informasjon om muligheter, kontakt Daglig leder Knut Christian Bachke mobil: 45500410 eller kcb@pabachke.no